mobilen- som ny gratis ♡

Hej här kommer massa mobilsnack, så om ni tycker sånt är tråkigt så tipsar jag om att hoppa över.
 
 
Hela gårdagen kollade jag på serien Devious Maids, samtidigt som jag förde över bilder och kopierade kontakter och skrev upp mina appar och sådant. Målet var att rensa mobilen.
 
Hade över 7000 bilder och videos! Skojar inte! Dessutom är min skärm paj, så hade ändå tänkt lämna in mobilen. Då kanske ni tänker att det är väl bara att stoppa in allt på iCloud. Men tyvärr har jag världens minsta minne på min lilla MacBook Air, så det hade inte fått plats, dessutom är ju det bästa med att lämna in mobilen, att bli av med allt gammalt skit. så var lika bra att nollställa den själv. Det tog nästan en hel dag, men nu är det som jag inte vill ska försvinna sparat, och det som gärna får raderas raderat. Konstigt nog, trots min trasiga skärm, så var det samma pirriga känsla att starta upp mobilen och börja grundinställningarna på nytt och se hur den var helt tom, som med en helt ny iPhone. Jaa Android och Samsung (och allt vad de heter) i all ära, men det är verkligen något speciellt med iPhone, och samma gäller Mac. Apple har lyckats skapa en magisk touch på sina produkter. Allt är så snyggt och lätt.
 
 Här får ni ett smakprov på känslan:
 
 
 
 
 
 
 
Fattar ni va skönt med att starta from scratch? Bara de kontakter som jag verkligen hörs med har jag skrivit upp, och förut hade jag massa emojis och massa olika nr per person, typ Johanna, Johanna jobb osv, men nu har jag lagt in all info på samma kontakt.
 
SKÖN KÄNSLA 
 
Och självklart kommer jag ladda ned fler appar när jag väl får min nya telefon. Jag kommer dock inte uppdatera till en nyare telefon. Jag tycker 6an är så stor och jag älskar både storleken och formatet på min 5S. Dessutom ringde jag Tele 2 och förhörde mig om hur den nya iPhone kommer bli, och den kommer tydligen vara i samma storlek och form som 5S. Man får inte va dum. Då behåller jag självklart min 5S!

Min försäkring är så bra, så jag får en helt ny telefon oavsett fel, istället för att de bara lagar min gamla.
 
Så mitt tips är: Om det kliar i fingrarna efter förändring, men plånboken inte tynger ner fickorna lika mycket, så gör en nollställning:
 
Inställningar >> Allmänt >> Nollställ
 
Se bara till att spara kontakter, viktiga bilder, och skriva upp appar och sånt först. Glöm inte att även skriva upp  viktiga anteckningar. Jag ritade till och med upp var jag har vilken app, för det är sjukt störigt när man är van vid att något ligger på en viss plats på telefonen- också ligger den inte längre där.
 
good luck chuck 
 
 
Lisa

Det finns en som heter iPhone SE, som är lika stor som 5:an (tror jag), men innehåller allt det braiga från 6:an, kommer iaf satsa på den själv! :)