Ansiktsmask ♡

 
 
 
I allt vad vardagen bjuder har man så mycket att göra ändå, så man glömmer lätt bort sin hy. Jag tycker hyn är A & O. Man behöver inte ha plutiga läppar, perfekt näsa eller skylånga fransar, men har man fin hy så ser man automatsitk fräsch ut! För några år sedan gjorde jag en pytteliten förändring i min hudrutin, och det gjorde enorm förändring på min hy. Jag tvättade ansiktet med kallt vatten morgon och kväll. Det var allt jag förändrade. 
 
Så oavsett hur ni sköter er hudvårdsrutin- eller om ni inte sköter den alls, så lägg till detta. Kallt vatten gäller som kur till allt möjligt. Man får finare glans i håret, celluliter försvinner och du mår toppen innuti av att dricka kallt vatten. Det svalkar dig vid värme, släcker din törst och är faktiskt livsnödvändigt. Tänk att vi har en sådan mirakelvätska hemma i våra kranar- gratis. Och tänk hur underskattat det är!
 
I övrigt tvättar jag ansiktet med någon typ av rengöring varje kväll, och en gång i veckan lägger jag ansiktsmask. Igår var en sådan dag, och jag vill verkligen rekommendera den från Glam Glow. Jag använder den svarta som är riktigt utrensande, men den vita är också bra mot porer. Den turkosa ger återfuktning och den oranga ger din hy en fin glans. De stora burkarna kostar över 400, men man kan köpa en liten tub för 150:-
 
 
 
 
RESULTAT
 
 
 
Okey, jag var inte direkt i fotomood egentligen, så det hjälpte mig att ha filtret "Transfer" som finns på iPhone-kameran, när jag tog själva bilderna, men fick fantastisk lyster. I övrigt går jag numera nästan helt osminkad, vilket dels beror på att min hy blivit bättre. Förr kunde jag nästan aldrig gå utanför dörren utan smink, men det hjälper mig verkligen att ha fransförlängning. Dessutom hjälper det att ha läppglans eller läppenna, samt kanske nån concealer på någon enstaka plats när jag ska ut.
 
Har jag så ser jag dessutom likadan ut hela kvällen. Ett helsminkat ansikte med foundation och puder och ögonskuggor kan vara fantastiskt fint, men håller tyvärr inte. Man kan bättra på sminket under kvällen, absolut, men jag gjorde så själv, och kan tala om att min hy inte mådde bra av det alls. Inte konstigt att jag kände mig osäker med mindre smink, min hy fick nästan aldrig andas, så den såg ju ut därefter. Jag var beroende av conturing, för man såg så perfekt ut. Även när jag skulle ut och springa "osminkad" satte jag på lite conturing. Nu känner jag mig jättefin utan smink, för det är liksom ingen skillnad på med eller utan. 
 
Ni som läser det här och bär mycket smink. Jag vet hur fantastiskt det ser ut på alla instagramvideos där de conturar i all oändlihet, men man ser också hur jääkla mycket smink det går åt, och man kan lätt börja känna att man inte är fin utan allt det där. Vissa går med lösfransar varje dag. Felet med det och att sminka sig massa är att det tar så lång tid och tär på hyn. Jag förespråkar förlängning, om man som jag inte vill gå med nakna fransar. Då går det på någon minut att fixa sig, man vet att som man går hemifrån kommer man se ut när man kommer hem, och man kan lägga massa underbar tid på annat, som att sova ;)
 
När man dejtar någon är det inte heller så charmigt att aldrig kunna bli fotad för att man är osminkad eller att ens dejt måste vänta flera timmar på att man ska bli klar, när ni bara ska ner på stan och ta en lunch. Less is more. Ett utsläppt lite oborstat hår funkar alltid. Eller en skön tofs. Spara på locktången och tiden till ett viktigare tillfälle. Eller kanske är det lättare att gå utan smink om man har ett snyggt stylat hår? 
 
Nu fördömer jag ABSOLUT inte folk som vill sminka sig, och inte heller de som vill sminka sig SKITMYCKET. Det här inägget är riktat till de som fungerar lite som jag gjorde, som måste uppnå perfektion, aldrig kan gå förbi en spegel utan att fastna, och vars hela humör påverkas av en bad makeup- eller hairday. Jag lyckades ta mig ur det, så jag hoppas detta är bra tips att ta åt sig av för dem. Tycker man om att sminka sig mycket, men det inte är livsviktigt för en för att man ens ska kunna visa sig utanför sin dörr så gör det som du gillar.
 
Whatever floats your boat.